Liv Kristine

Liv Kristine Espenæs Krull (nascite le 14 de februario de 1976 in Stavanger, Norvegia), plus cognoscite como Liv Kristine, es ex-vocalista de Theatre of Tragedy e cantatrice actual del banda de Gothic Metal Leaves' Eyes. Su voce es catalogate como Soprano.

Liv Kristine
Leaves Eyes 20070404 Fnac 24.jpg
Sexo feminin
Nascentia 1976-02-14 (Stavanger)
Citatania Norvegia
Occupation cantator[*], Autor-compositor-interprete
Conjuge Alexander Krull[*]
Fratres/sorores Carmen Elise Espenæs[*]
Sito http://www.livkristine.com/
Identificatores
ISNI 0000 0000 7847 1938
VIAF 10136420
IMDB nm7731930
Commons Liv Kristine

Con talento musical desde etates temprana, Liv se univa a Theatre of Tragedy pro esser la voce secundari del banda, ma pronto acquiriva un posto importante quando cantava junctemente con Raymond István Rohonyi. Le 3 de julio de 2003 se sposava con Alexander Krull, le vocalista del banda german Atrocity e parturite in decembre a su filio Leon Alexander. Illa esseva expulsate de Theatre of Tragedy e depost muta se a Alemania e forma un nove banda, Leaves' Eyes, con les musicantes de Atrocity. Etiam lanceava alicun albumes in solitarip.

Su soror plus juvene, Carmen Elise Espenæs, es la vocalista de Midnattsol.

DiscographiaModificar

Con Theatre of TragedyModificar

  • Theatre of Tragedy (1995)
  • Velvet Darkness They Fear (1996)
  • Der Tanz Der Schatten (Single, 1996)
  • A Rose For the Dead (EP, 1997)
  • Cassandra (Single, 1998)
  • Aégis (1998)
  • Theatre of Tragedy Shape (1999)
  • Image (Single, 2000)
  • Musique (2000)
  • Inperspective (EP, 2000)
  • Machine (Single, 2000)
  • Closure:Live (2001)
  • Let You Down (Single, 2002)
  • Assembly (2002)
  • Envision (Single, 2002

Con Leaves' EyesModificar

  • Into Your Light (Single, 2004)
  • Lovelorn (2004)
  • Elegy (Single, 2005)
  • Vinland Saga (2005)
  • Legend Land (2006)

In solitarioModificar

  • 3am (Single, 1998)
  • Deus ex Machina (1998)
  • Take Good Care (Single, 1998)
  • Shape (1999)
  • 3am - Fanedition (1999)
  • One Love (Single, 1999)
  • Fake a Smile (EP, 2006)
  • Enter My Religion (2006)

Altere apparitiones como stella invitateModificar

Liv actuava etiam con los sequente gruppos como stella invitate: Delain,Atrocity, Heavenwood, Weltenbrand, Das Ich, Genius, Immortal Rites, Hortus Animae, Cradle of Filth, Umbra et Imago y Beto Vázquez Infinity.