Aperir le menu principal
Maria Zilda Bethlem

Maria Zilda Bethlem Bastos (Rio de Janeiro, 20 de octobre de 1951), cognoscite como Maria Zilda,[1] es una actrice de Brasil.

FilmographiaModificar

TelevisionModificar

  • 1974 - Fogo sobre Terra .... Maria de Fátima de Oliveira (Maria Fumaça)
  • 1975 - Escalada .... Ester
  • 1977 - Nina .... Mirna Camargo Aguiar (Mimi)
  • 1978 - Sem Lenço, sem Documento .... Sulamita
  • 1979 - Plantão de Polícia .... Mara Duarte dos Santos (episod: "O Crime do Vidigal")
  • 1980 - Água Viva .... Gilda Sarpo
  • 1980 - Coração Alado .... Glória França (Glorinha)
  • 1981 - Jogo da Vida .... Rosana Ramos Cruz
  • 1983 - Guerra dos Sexos .... Vânia Trabucco de Morais
  • 1984 - Meu Destino É Pecar .... Margarida Santa Rita Avelar (Guida) / Evangelina Santa Rita (Regina)
  • 1984 - Vereda Tropical .... Verônica de Oliva Salgado
  • 1986 - Selva de Pedra .... Laura Vilhena
  • 1986 - Cida, a Gata Roqueira .... Anastácia Tremaine
  • 1986 - Hipertensão .... Carina
  • 1988 - Bebê a Bordo .... Ângela
  • 1989 - Top Model .... Mariza Borges Magalhães
  • 1990 - TV Pirata .... Diverse caractere
  • 1991 - Vamp .... Telma Leite
  • 1992 - Você Decide .... Lúcia Helena (episod: "Coração na Mão")
  • 1992 - De Corpo e Alma .... Beatriz Lopes Jordão (Bia)
  • 1993 - Olho no Olho .... Walkíria Zapata
  • 1995 - Decadência .... Irene
  • 1995 - Você Decide .... Judith (episod: "Veneno Ambiente")
  • 1996 - Você Decide .... Gláucia (episdo: "Molambo de Gente")
  • 1996 - Vira Lata .... Cassandra Moreira
  • 1997 - Por Amor .... Flávia Nogueira Dantas[2]
  • 1998 - Sai de Baixo .... Dolores Montovani (episod: "Dolores Pra Lá, Dolores Pra Cá")
  • 1998 - Malhação .... Catarina da Silva Manhães
  • 1999 - Você Decide .... Érica Motta (episoade: "Transas de Família - Partes I-V")
  • 2003 - Agora É que São Elas .... Ruth Castro (Rutinha)
  • 2005 - A Lua Me Disse .... Zelândia Fortunato
  • 2006 - Pé na Jaca .... Alma Abranches
  • 2007 - Sete Pecados .... Cíntia Alves
  • 2008 - Faça Sua História .... Letícia Barros (episod: "O Último Casal Feliz")
  • 2008 - Faça Sua História .... Dora Maria Prado (episod: "A Estrela da TV")
  • 2009 - Caras & Bocas .... Leandra Silveira Lontra (Léa)
  • 2010 - Ti Ti Ti .... Gildete Malta (Madame Gigi)
  • 2011 - Aquele Beijo .... Olga Ferreira Medeiros
  • 2016 - Êta Mundo Bom! .... Emma Thierry Lafayette

FilmsModificar

  • 1979 - A Intrusa
  • 1979 - Eu Matei Lúcio Flávio
  • 1980 - Parceiros da Aventura
  • 1980 - O Grande Palhaço
  • 1982 - O Segredo da Múmia[3]
  • 1984 - Bete Balanço .... Bia
  • 1984 - Espelho de Carne .... Leila Assunção
  • 1987 - Rádio Pirata .... Cristina Lemos
  • 1993 - Vagas para Moças de Fino Trato .... Madalena
  • 1997 - O Homem Nu .... Marieta
  • 2000 - Eu Não Conhecia Tururú
  • 2001 - Minha Vida em Suas Mãos .... Júlia

ReferentiasModificar

Ligamines externeModificar

Wikimedia Commons ha files multimedia de: Maria Zilda Bethlem